Wbrew powszechnym poglądom oliwa z oliwek idealnie nadaje się do smażenia. Rozgrzana oliwa – w porównaniu z innymi tłuszczami – dzięki dużej zawartości antyutleniaczy oraz kwasu oleinowego jest bardzo stabilna oraz dłużej zachowuje swoje wartości odżywcze. http://www.oliwazoliwek.pl/dp/cms/content.xml?mp=mid15&mi=mid15 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Olej słonecznikowy się do smażenia nie nadaje. Panierka też IMO niezbyt trafna... Chwila, chwila.... to ma być dieta na rzeźbę, czy masę? W temacie napisałeś, że na masę, a w ankiecie, że rzeźba.... Smakuje Ci taki twaróg z oliwą?
Możesz wykorzystać do smażenia. Na normalnym można ale krótko przykłąd jajecznica. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ghi Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2011-03-15 06:16:47
dodam tylko ze z wiadomych wzgledow nie nadaje sie ta odmiana do smazenia w ogole, a smak ma chyba delikatniejszy i konsystencje zauwazalnie bardziej wodnista niz zwyczajna oliwa z oliwek ( ale pilem tylko ta jedna wiec nie wiem czy innych firm wygladaloby to podobnie) Zmieniony przez - psonic w dniu 2010-07-02 14:30:01
po treningu olej kokosowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem i bledne jest myslenie ze w takim posilku nalezy unikac calkowiecie tluszczu. do smazenia sie bardzo dobrze
"Ugotowac na łyzeczce oliwki z oliwek" -chyba miałeś na myśli usmażyć? A jesli tak, to na pewno nie na oliwie z oliwek, bo to tłuszcz nie nadający sie do smażenia. No i prosic sie o soga? Fstyt :P